Új helyszínen, a Csengey-kertben lesz az idei eredményváró

Megosztás

Miskolcon egy teljesen új helyszínen izgulhatnak és remélhetőleg ünnepelhetnek a főiskolára és egyetemre jelentkezők. A nemrégiben átadott, de már most népszerű Csengey-kert ad otthont a Pont Ott Partinak, a felsőoktatásba felvételizők ponthatárváró rendezvényének. 

2023-ban országszerte 126 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe, ez a szám 26 ezerrel magasabb, mint a tavalyi évben, utoljára pedig 2011-ben regisztráltak ekkora számot – adta hírül a Minap. Hasonló mértékben növekedett a Miskolci Egyetemet első helyként feltüntetők száma is, éppen ezért remélni lehet, hogy a nemsokára felvételt nyertek száma is meghaladja majd az előző éviekét. A campus oktatási rektorhelyettese szerint a helyi felsőoktatási intézmény által kínált hagyományőrzés és családias légkör is ezt segít elérni.

Szilágyi Roland a szerda délutáni sajtótájékoztatón elmondta: a jövő heti eredményváróval ezúttal is az a céljuk, hogy a felvételi eljárással járó fáradalmak kieresztése közepette a diákok hasznos információkat szerezzenek a jövőjük tervezését illetően.

A rendezvény beharangozóján Miskolc polgármestere egykori középiskolai igazgatóként, valamint a Miskolci Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi tagjaként kifejtette: az egyetem egyre szélesedő képzési palettát kínál potenciális hallgatóinak, mindazon miskolci vagy Miskolc környéki fiataloknak, akik – reménye szerint – a diploma megszerzését követően a város és a térség munkaerőpiacán fogják tudni érvényesíteni szaktudásukat. Veres Pál szerint az itt kialakított gyakornoki és duális képzés a pályakezdést jelentősen megkönnyíti. A városvezető úgy fogalmazott: lényeges, hogy az eredményvárónak – akárcsak tavaly – Miskolc belvárosa adhat otthont. Így ugyanis – tette hozzá – az egyetem leendő hallgatói a város közösségével együtt várhatják ki a ponthatárokat. 

Jövő héten szerda este tehát benépesül a Csengey-kert. A szervezők ígérete szerint csapatépítő és partijátékok, információs standok és sok-sok zene is várja a kilátogatókat. Mi pedig szurkolunk a sikerükért.

Már folyik a készülődés a Csengey-kertben

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek